Idealis Beauty Tratamente Remodelare Corporală și Facială Salon Craiova

Masajul terapeutic  

Sigur că aici este o întreagă  cunoaștere a sistemului scheleto- locomotor !  

Masajul terapeutic cuprinde multe tehnici de masaj, însă baza rămane tot timpul aceiași – încălzirea musculaturii prin manevre lente și apoi fricționări mai active, pentru a aduce fluxul sangvin la suprafața pielii, ca apoi să preia la întoarcere tensiunile, toxinele, pe care le transportă spre canalele (organele) de eliminare (evacuare ). Tehnici de presiune manuală pe diferiți triggeri de durere, pentru a fi deblocată tensiunea de acolo. Un terapeut profesionist știe să evalueze durerea suportabilă de client pentru a nu deveni o traumă pentru acesta. Procesul de terapie este etapizat, se desfășoară pe mai multe ședințe – ca o schemă de tratament în funcție de afectiune, gravitatea ei și vechimea. 

 Într-o perioadă de stres continuu pe care o trăim, statisticile spun că din 10 persoane, 9 suferă de dureri de spate – pe toata zona coloanei vertebrale, implicit de dureri de cap, dureri de umeri, dureri de brate, de solduri și picioare. Stresul împreună cu mediile de lucru, împreuna cu toți factorii emoționali  din exterior si din interiorul nostru generează durere, disconfort fizic și emoțional. 

Una dintre soluțiile cunoscute de mii de ani și transmise din generație în generație este masajul – în situația de față – masajul terapeutic .  

De ce să beneficiezi de masaj terapeutic ? Aveți dureri ? Suferiți de o afecțiune cronică la nivelul coloanei vertebrale ? Masajul terapeutic pe lăngă faptul că va calma, relaxa și ameliora durerea, vă va reda echilibrul fizic și emoțional, plus încrederea că se poate să vă trăiți viața, dacă nu 100 % , măcar 80 % , fără durerile care vă țin ca într-o menghină ! Vom parcurge împreună drumul către această stare de bine, atat a corpului fizic cat și a corpului emoțional !

Reflexoterapia

Ce este reflexoterapia ?

Este o ramură a medicinei orientale , adusă și în Europa , ca ramură a medicinei alternative .

Este știința zonelor reflexogene ale corpului uman , zone situate pe suprafața corpului  , de obicei la distanță de organele pe care le reprezintă.  Organele sunt componenete inseparabile în ansamblul corpului uman  , avand legătură vasculară și energetică directă cu zonele reflexogene corespondente .

REFLEXUL – este activitatea fundamentală a sistemului nervos , cu ajutorul căruia se reglează relațiile dintre organe și se stabilesc relațiile dintre organism și mediul înconjurător .

Cele două ramuri ale reflexologiei sunt ;

-Reflexodiagnosticul

-Reflexoterapia

REFLEXODIAGNOSTICUL – este ramura în care se reperează punctele sensibile sau dureroase din zonele reflexogene. În acest fel se poate descoperi o suferință morfo-funcțională a organului corespondent  ,palpand zona lui reflexogenă , zonă foarte bogată în terminații nervoase și vasculare .

În caz de suferință sau dereglări ,punctele reflexe devin sensibile  , respectivb dureroase la palpare , fiind sesizate si de client cat si de terapeut .Durerea este direct proporțională cu gravitatea sau vechimea organului corespondent .Examinarea se face atent , pentru că punctele reflexe pot fi dureroase și datorită unor afecțiuni locale țn zonele de testare – bătături , tumori , traumatisme , malformații , afectiuni dermatologice. Etc.Reflexodiagnosticarea – cele mai folosite proiecții se fac în talpi și palme . Cu toate că palmele reprezintă aceleasi zone reflexogene ca și tălpile , diagnosticarea în palme este greoaie  și mai puțin precisă .De ce  ? Pentru că activițățile zilnice la care sunt supuse palmele  duce la scșdereasensibilitătii pe care noi o căutam în diagnosticare .

 Cea mai fidelă informație  ca și diagnosticare reflexogenă se obține prin palparea zonelor reflexe din tălpi . De ce ? Pentru că datorită perioadei destul de lungi pecare o petrecem în picioare sau pe scaun , toxinele au tendința de a cobora spre zonele inferioare ale corpului , localizandu-se în zonele reflexe din tălpi , puncte corespondente oraganelor  suferinde .

REFLEXOTERAPIA – este componeneta reflexologiei , care se ocupă cu tratamentul  prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile – dureroase . Masajul se practică cu varful degetului mare de la maini _policele- sau cu articulațiile interfalangiene , intr-o ordine care ține seama de ecoul biologic al fiecărui oragan reprezentat.

Prin masaj se ajută  circulația sangvină , generand accelerarea transportului toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere . Masarea zonelor reflexogene afectate , pe parcursul mai multor sedințe , are ca beneficii dislocarea critalelor de toxine , care se numesc depuneri , pe care circulația sangvină le va trimite prin fluxul sangvin spre organele de eliminare  , îmbunătațind starea de sănatate .

Buna circulație sangvină este vitală pentru fiecare organ sau zonă din organism  , deoarece transportă material nutritiv , plastic , hormoni , anticorpi , oxigen , deșeuri metabolice si alte substanțe .

De asemene , echilibrul chimic , energetic _ psihoafectiv – între terapeut și client este foarte importantă pentru a stabili relația de încredere și colaborare reciprocă .

Informatii studiate și adaptate din cartea Incursiune în reflexoterapie – de Ionuț Chiruță și Vasile Postolică

TIPURI DE MASAJ ȘI BENEFICIILE  PE CARE LE OFERĂ 

  • TEHNICA LOMI LOMI – este o formă de masaj , care îmbina spiritualiatea cu materia fizică . Acestă terapie ,  aduce cel mai mult echilibrul dintre minte  trup și spirit . Noi suntem ființe divine , care am fost creați  încă de la naștere cu mai multe corpuri , în afara celui fizic . Sunt corpuri subtile în interiorul cat și în exteriorul nostru . Ele chiar dacă nu se văd , asta nu înseamnă că nu există .Ele se simt si chiar se pot vizualiza , atunci cand ne redescoperim puterea divină , lumina divină ,iubirea divină și alte virtuții divine cu am fost creați .Această terapie , aduce ,  prin   tehnici specifice echilibrarea fluxului energetic din corpul fizic ,în primă fază ,  apoi   echilibrul holistic  în toate planurile pe care le conținem atat la exterior cat și la interiorul nostru .

Masajul Lomi Lomi , își are originile în traditiile hawaiene , lomi lomi însemnand  – frecare , frămantare , Kahuna – se referă la un terapeut , maestru în a practica diverse tehnici și arte spirituale și păstrător de secrete.

Masajul Lomi Lomi , a venit  din alte timpuri și încă  vine în sprijinul  alinării  suferințelor emoționale și spirituale – blocaje emoționale , emoții captive , traume , anxietate energii dense (negative ) – pe care toate le reținem în corpurile subtile și de acolo ele pleaca către corpul fizic – pe care le resimțim prin simptome de orice fel.Această tehnică de masaj , ne ajută să avem o conectare mai ușoară cu Divinul din noi , iar prin tehnicile folosite , mișcări lungi , fluide , continue , blande , aduce o relaxare profundă iar prin relaxare  se eliberează tensiunile acumulate .

În terapia Lomi Lomi , se folosesc antebrațele și coatele , pentru a păstra fluiditatea mișcărilor , pentru a păstra constanța presiunii și pentru a acoperi o mai mare suprafață din corp în acelasi timp .Terapeuții care practică Lomi Lomi , fac exerciții de respirație în timpul efectuării terapiei . De ce ? Pentru ca fluxul de energie pozitivă  să fie transmis  . Prin respirație conștientă , terapeutul  Kahuna se poate conecta cu lumina divina , lumina vindecătoare din Univers . Acestă putere o avem cu toții , este un dar divin cu care ne-am născut , însă ea are nevoie de a fi redescoperită printr-un proces de dezvoltare spirituală.

In timpul terapiei , armonia dintre corp fizic- minte -suflet este una divină !

Este o terapie non-invazivă și poate beneficia orice persoană de ea !

Inainte de a începe , terapeutul , are nevoie de curățare energetică , atat a camerei unde desfășoară activitatea cat și a sa ca trup -minte -suflet . Cum face asta ? Fiecare terapeut alege cu ce rezonează – meditatii de curățare -purificare , dușuri cu apa călduță , inhalare prin respirație fum de salvie , rugăciuni , sesiuni reiki tăcute de curătare ,purificare și echilibrare  și alte ritualuri pe care le știe și le-a experimentat cu beneficiu de curățare energetică .

Atmosfera are nevoie să fie întreținută de un ambient cu încărcătură energetică pozitivă cat mai mare – fum de salvie , fum de palo santo , lumanari parfumate , aromoterapie -prin difuzor uleiuri esențiale – specifice .

Fiecare terapie de început , are nevoie de un mic dialog între terapeut și beneficiar , pentru a iniția o conectare energetică. Această discuție este ca o anamneză – un istoric personal din punct de vedere fizic ,emoțional , mental , energetic  și spiritual .

Tarife & Oferte MASAJE WELLNESS:

  • Masaj relaxare – 1h si 10 min …………………………………………. 150 lei
  • Masaj lomi lomi – 1h si 10 min …………………………………………. 200 lei
  • Masaj terapeutic – schema terapeutică …………………………………………. 1 sedință 1h = 180 lei
    • 5 sedințe × 180 lei = 900 lei – reducere 10% = 810 lei
    • 10 ședințe × 180 lei = 1800 lei , reducere 20% = 1440 lei
  • Masaj reflexoterapeutic – schemă terapeutică …………………………………………. 1 sedință 1h = 150 lei
    • 5 sedințe /1h- reducere 10% = 675 lei
    • 10 sedințe /1h – reducere 20% = 1200 lei
  • Masaj anticelulitic …………………………………………. 1h = 180 lei
    • 5 ședințe – 900 lei – reducere 10% = 810 lei
    • 10 ședințe = 1800 lei – reducere 20% = 1440 lei
  • Masaj facial – cu miere și uleiuri dotterra – demachiere , detoxifiere cu miere și folosirea unor tehnici de lifting manual și drenaj limfatic , masaj terapeutic facial – suprafața lucrată – față , scalp , gât și decolteu …………………………………………. 1h = 180 lei